Gå til innhold
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Når slettes klienter i PowerOffice Go?

Her finner du informasjon om slettingsprosessen for avsluttede klienter, varslingsrutiner og hvordan du kan forlenge tilgangen.

Lesetilgang og sletting av avsluttede klienter

Når en klient i PowerOffice Go avsluttes, beholder du lesetilgang i 12 måneder. Etter denne perioden slettes klienten — uavhengig av om den inneholder data eller ikke. Det er derfor viktig å hente ut all dokumentasjon du er pliktig til å oppbevare i 5–10 år, før tilgangen utløper.

Slik foregår slettingsprosessen

Klienter som har vært utløpt i over 10 måneder merkes automatisk for sletting om 2 måneder. Slettingen gjennomføres når disse 2 månedene er løpt, med mindre et nytt abonnement aktiveres på klienten.

Varslinger før sletting

Før en klient slettes, sendes det ut flere varslinger til abonnementsadministrator på klienten:

  • 2 måneder før sletting: Varsel på SMS og e-post.
  • 1 måned før sletting: Nytt varsel på e-post.
  • 1 uke før sletting: Siste varsel på SMS og e-post.

Det vises også varsler direkte i PowerOffice Go: i klientmenyen, som et fremtredende varsel inne på klienten, og i klientadmin for partnere.

Varselet gjelder én bestemt klient som er deaktivert. Har du flere klienter med samme navn, for eksempel etter at en klient er opprettet på nytt, er det viktig å sjekke hvilken av dem varselet gjelder. Det er ikke nødvendigvis klienten du bruker aktivt som skal slettes. 

Forleng tilgangen med Regnskap Nano

Ønsker du at klienten skal forbli åpen og tilgjengelig i opptil 5 år, kan du tegne årsabonnementet Regnskap Nano. Dette koster kr. 1195,– pluss moms per 12 måneder.