Gå til innhold
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Sletting av klienter og brukere i PowerOffice Go

Slik fungerer sletting av klienter og brukere i PowerOffice Go — automatisk sletting, manuell sletting av klient, og hvordan du avbryter en sletting.

Sletting av brukere henger sammen med klienten 

En bruker kan ikke slettes så lenge den er knyttet til en klient. Det er derfor muligheten til å slette klienten som avgjør om en bruker kan slettes. Grunnen er at sletting av en bruker vil påvirke regnskapet og sporbarheten i regnskapet.

Brukere som ikke lenger er knyttet til noen klient, slettes automatisk.

Ønsker du å frigjøre en e-postadresse i PowerOffice Go, for eksempel fordi du skal bytte til en annen e-postadresse i Visma Home, kan du gjøre byttet selv ved å gå via en midlertidig tredje e-postadresse. 

Får du ikke til å gjøre byttet selv, kan du ta kontakt med support.

 

Automatisk sletting av klienter 

Sletting av klienter skjer i utgangspunktet automatisk. En klient som er utløpt, slettes etter 12 måneder.

 Les mer om varsler og tidslinje her: 🔗 Når slettes klienter i PowerOffice Go? 

 

Slette en klient manuelt 

Ønsker du å slette en klient før den slettes automatisk, kan en administrator gjøre dette selv — så lenge klienten ikke er knyttet til en partner.

  1. Gå til Meny → Innstillinger → System → Abonnement
  2. Klikk Slett klient nederst på siden

Klienten blir da deaktivert, og slettes etter 30 dager — med mindre slettingen avbrytes.

 

Klient knyttet til en partner 

Er klienten knyttet til en partner (regnskapsfører), må tilknytningen til partneren fjernes først. Dette gjøres av partneren. Når tilknytningen er fjernet, vises knappen Slett klient under Abonnement.

Er du partner, kan du lese mer her: 🔗 Avslutte partnerens kundeforhold til klienter i Klient Admin

 

Avbryte en sletting 

Har du trykket Slett klient og ombestemt deg, kan slettingen avbrytes ved å aktivere et abonnement på klienten igjen innen de 30 dagene har gått. 

 

Før du sletter 

Når klienten er slettet, kan ikke data hentes tilbake. Sørg for å eksportere all dokumentasjon du er pliktig til å oppbevare før du sletter. Se full oversikt her: 🔗 Avslutte klient i PowerOffice Go — sjekkliste og fremgangsmåte